Pressemeddelse: Biskopperne i The United Methodist Church anbefaler en vej frem.

Church crawl med KEFAS i London

Church crawl med KEFAS i London

Af Benedicte Rea Kragskov, Katja Bølling, Mie og Thomas Kragskov. Samlet af Anne Thompson

Gospelkoret KEFAS brugte fem dage i påsken i London – med støtte fra bl.a. MBUF var det muligt at stable en tur på benene med seks arrangementer arrangementer og besøg hos to kor i påskedagene.  Derfor sammenligner Katja Bølling også turen med en pub crawl: “London er kendt for sine mange pubber. Men det var nu ikke dem, KEFAS crawlede gennem da vi var på gospeltour til London i påsken. Det var kirker. Og hvilken fantastisk oplevelse! Kendetegnende for alle kirkerne eller trosfællesskaber vi besøgte var, at farvede befolkningsgrupper altid var i stort overtal, samt at glæde, en stærk tro og stor kærlighed til Gud tydeligt udsprang af en fantastisk åben, naturlig og spontan tilbedelse. Ind imellem også en lille smule larmende og kaotisk, i forhold til danske normer… hvor tit oplever vi fx herhjemme, at pastoren pludselig stage-diver ud over den jublende og dansende menighed midt i en intens og medrivende lovsang med fuldt band på?!”

Benedikte Rea Kraskov fortæller om turen: “Vores dygtige arrangør, Helene Bom, havde sammensat et spændende program for dagene. Udover korprøver og koncerter medvirkede vi i fire gudstjenester i forskellige menigheder rundt om i London, og påskens budskab fulgte os på denne måde hele turen. Påsken er en fest, og det kunne mærkes, lige meget hvilken kirke vi var i.”

Et af de kor, som KEFAS besøgte var bla. koret London Community Gospel Choir, som regnes for et af de bedste gospelkor i England, KEFAS besøgte.   Om dette besøg fortæller Benedice: “Det var både spændende og lærerigt at deltage i korprøven, som på flere måder foregik noget anderledes, end vi gør det i Kefas. Det var dog fantastisk at mærke, at vi, trods disse forskelle, alligevel kunne samles om vores fælles sanginteresse og ikke mindst det budskab, gospelmusikken bærer.”

Der var flere højdepunkter  på turen for KEFAS. Mie, der var med KEFAS på tur for første gange fortæller bl.a.: “Om fredagen var vi ekstra spændte for der skulle vi synge til den første gudstjeneste, nogle af de KEFASER som havde været ude at rejse før, fortalte de nye sangere at man godt kunne blive lidt forskrækket eller rørt da en gustjeneste var meget anerledes end hjemme i Danmark, og de sagde også at det var vigtigt at hvis vi havde brug for at snakke om det stod de klar til at lytte, og det var en dejlig førelse at have.”

Den største oplevelse kom med den sidste koncert på turen, hvor KEAFS skulle synge ved ARC A Radical church, fortæller Mie: “Det var simpelthen en kæmpe fest at synge til. Publikummerne dansede og sang med os, det var som at være en popstjerne for en dag, det var så fedt.” Benedikte er enig: ” Den aften kommer mange i KEFAS til at forbinde med denne London-tur!”

“Da vi ankom, var det tydeligt at mærke, at vi var trætte efter de foregående dages program, og nogle var også blevet syge. Alligevel gjorde stemningen fra publikum og gospelmusikkens energigivende natur, at det blev en fest, og man glemte alt om træthed og ondt i halsen. Smile kunne man ikke lade være med, når man stod på scenen og så ud på de glade ansigter, og ligesom man troede, at det ikke kunne blive bedre, opdagede man, at alle på gulvet nu deltog i en dans, som tydeligvis hørte til et stort fællesskab og kultur. Det var et privilegium at blive indbudt til dette fællesskab. Jeg tror, alle gik fra The ARC med stor taknemmelighed, både over den oplevelse, vi lige havde delt, og for hele turen. Vi endte rejsen med et brag, og jeg kunne ikke have ønsket en bedre afslutning på en fantastisk, lærerig og mindeværdig tur med Kefas.”

“Det er ikke let at beskrive for folk, der ikke har haft fornøjelsen af at være på tour med KEFAS før,” slutter Katja af om turen: “Deraf sammenligningen med pup crawl: Vi var en flok på 25 sangere og musikere. Vi bevægede os energisk gennem 1-4 kirkelige eller kormæssige arrangementer med mindst én optræden hvert sted hver dag i 5 dage. Ingen besvimede heldigvis (og vi havde heller ingen slåskampe), men vi havde et par stykker som enten før, under eller efter turen måtte bukke under for sygdom, og som derved havde brug for ekstra omsorg. Vi havde alle sammen tidspunkter undervejs, hvor vi fik brug for et kærligt knus, en god snak om løst og fast, ly under en paraply, et bekræftende smil eller lidt ekstra opmærksomhed (fx en omgang nakkemassage!). Og det blev givet: Vi spiste sammen, sov sammen, sang sammen, talte sammen, lovpriste Gud sammen, pjattede sammen, vandrede sammen, blev trætte sammen, bad sammen og VAR sammen. Ingen blev efterladt.”

Benedicte konkluderer: “Fem dage med Kefas i London går hurtigt, men straks man tænker tilbage, virker det som uger, siden vi tog afsted. De oplevelser og minder, man samler på en sådan tur, svarer nemlig til, hvad man ville opleve over mange måneder under normale omstændigheder!”

Vil du se flere billeder fra turen kan du gøre det på KEFAS’ facebook side:  https://www.facebook.com/KEFASGospelChoir/

Og lidt mere fra festen i ARC A Radical Church, London ?? ✝️ #kefaspåtur #london

Slået op af KEFAS Gospel Choir i 1. april 2018

Nyheder

Sommerhøjskole

Her bliver du beriget af både fællesskab og foredrag.

Fra lørdag d. 4.- lørdag d. 11. august 2018 afholdes sommerhøjskolen på Solborgen i Vig.

Sommerhøjskole er ferie med indhold.

  • Bibeltime hver formiddag. Højskolepræst: Jørgen Thaarup
  • Spændende foredrag eftermiddag og aften.
  • Udflugt til et smukt sted i nærheden.
  • Værksteder med aktiviteter til kreative hænder og handy-mænd.
  • I pauserne spiller og leger vi.
  • Godnat-historie for natteravne.  

Sommerhøjskolen afholdes på Feriecentret Solborgen,  Metodistkirkens ferielejr ved Sejrøbugten: Standgårdsleddet 2, Hønsinge Lyng, 4560 Vig.

  • Vi bor på selve Solbogen samt et sommerhus

Læs folder for Sommerhøjskolen 2018 her: Sommerhøjskole folder

Se mere om Sommerhøjskolen her

Påskelejr – Hvad er det værd?

Hullu bullu, MU hvor er du henne?

Ja, det har I sikkert alle tænkt lige siden nytårslejren, men frygt ej! Nu er hjælpen på vej. Metodistkirkens Unge indtager Solborgen og inviterer dig til påskelejr. Her skal der både leges og tænkes; for hvad tænker du egentlig om dig selv og hvor meget selvtillid havde Jesus mon i påskeugen?

Vær med når vi udfordrer hinanden og spiser legendarisk is fra burgerhjørnet!

Alder: Du skal være 13 år eller kommende konfirmand for at kunne deltage.

Tidspunkt: 28. marts (ankomst kl. 16.00) – 1. april 2018 (afgang kl. 13.14)

Sted: Solborgen, Strandgårdsleddet 2, Hønsinge Lund, 4560 Vig

Tilmelding: Jonatan Steinvig (2112 4956) eller Jeanne Helsinghof (31750170)

Pris: 450 kr. (der gives rejserefusion for MBUFs medlemmer for transportudgifter over 300kr.)

Værdifulde sager: Sengetøj, lagen, håndklæde, sutsko, tøj til udendørsbrug, sportstøj, bibel, lommepenge til is på burgerhjørnet.

Én tro, én dåb, én nåde: Fejring af aftalen mellem Den Danske Folkekirke og Metodistkirken i Danmark

Oversat af Anne Thompson

Metodistkirkens Biskopsråd har været samlet i denne uge for at tage stilling til, hvilke spørgsmål den ekstra Generalkonference i februar 2019 skal arbejde med på baggrund af arbejdsgruppen A Way Forward, som er kommet med deres endelige rapport. I nedenstående pressemeddelse skriver Biskopsrådet også hvilken model Rådet vil anbefale for The United Methodist Church. Det er op til delegaterne på den ekstraordinere Generalkonference i februar 2019 at træffe den endelige beslutning.

Biskopsrådet vil komme med en endelig dagsorden og indkaldelse til den ekstraordinere Generalkonference senere. Nedenstående pressemeddelelse indikerer altså blot Biskopsrådets intentioner.

Distriktsforstander Jørgen Thaarup: “Det bliver ud fra indholdet i denne pressemeddelelse at den danske Årskonference 2018 vil blive orienteret. Her vil vi også drøfte de fremlagte forslag og Biskopsrådets prioriterede forslag.”

4. maj 2018

Biskopperne i The United Methodist Church anbefaler en vej frem.

CHICAGO – Biskopperne i The United Methodist Church mødtes i Chicago ved i en fortsat bønsfyldt process om at finde en vej frem. Ved afslutningen på denne process med at bedømme og overveje en mulig vej frem godkendte biskopperne følgende forslag og rationale:

Efter at have modtaget og overvejet det omfattende arbejde fra Komiteen A Way Forward, vil Biskopsrådet indsende en rapport til den særlige session i Generalkonferencem 2019. Denne rapport vil indeholde:

  • Alle tre modeller (The Traditionalist Plan, The One Church Plan and the Connectional Conference Plan) for en mulig vej frem for kirken som er blevet behandlet af både komiteen og rådet.
  • Biskopsrådets anbefaling af model One Church.
  • En historisk beretning af rådets process med bedømmelse og overvejelse vedrørende hver af disse tre modeller.

Rationale:     For at kunne invitere kirken til at gå dybere i denne rejse Biskopsrådet og Komiteen for A Way Forward har været på vil rådet gøre al information, som er blevet behandler af komiteen og Biskopsrådet tilgængeligt for delegaterne på Generalkonferencen og anerkender at der er støtte til alle tre modeller i rådet. Værdierne i vores globale kirke er reflekteret i alle tre modeller. Majoriteten i rådet anbefaler modellen One Church som den bedste vej frem for The United Methodist Church.

Vejledt af et dokument kaldet “Mission, vision og scope” er biskopperne blevet enige om at anbefale modellen One Church. Denne model giver konferencer, meniugheder og præster fleksibilitet til at nå deres missionale kontekst og samtidig fastholder den den konnektionale karakter af The United Methodist Church.

Modellen One Church tillader kontekstualisering af sproget om menneskets seksualitet i forbindelse med mission; og tillader central konferencerne – særligt i Afrika – med at fastholde deres disciplinære autoritet til at tilpasse Kirkeordningen og fortsætte med at bruge traditionelt sprog og værdier, som fortsat opfylder visionen i en global og multikulturel kirke.

Denne plan opmuntrer til generøs enhed ved at give United Metodister mulighed for at adressere forskellige missionale kontekster på måder som reflektere deres teologiske overbevisninger. Modellen One Church fjerner det restriktive sprog fra Kirkeordningen og forsikrer samtidig præster og konferener, som grundet deres teologiske overbevisning ikke kan forrette vielse af to af samme køn eller ordinere praktiserende homoseksuelle.

Rådets proces med at bedømme og overveje har været guided af et overordnet ønske om at strategisk at hjælpe Generalkonference med at gøre dens arbejde og imødekomme Generalkonferencens anmodning om at rådet hjælp kirken med at finde en vej frem.

“Biskopperne ønsker med bevidst ydmyghed at være præster og hyrder for hele kirken for bedst muligt at kunne gøre Metodistkirkens vidnesbyrd kendt så mange steder i verden som muligt og med så stor kontekstuel forskellighed som muligt”, sagde nyligt indsatte formand for Biskopsrådet Ken Carter.

Biskopperne udtrykte dyb påskønnelse af det store arbejde som den 32 personer store komite for A Way Forward har udført ved at formulere de tre modeller: the Traditionalist Plan, the One Church Plan and the Connectional Conference Plan.

Mens biskopperne anbefaler Modellen One Church bekræfter de at the Connectional Conference Plan samt the Traditionalist Plan fastholder værdier som er vigtige for kirkens liv og arbejde og at disse vil blive inkluderet i en endelige rapport til den særlige session for Generalkonferencen som biskopperne har indkaldt til d. 22.-26. februar 2019 i St. Louise, Missouri, USA.

Biskop Carter, som tjener som en af ordstyrerne i komiteen, siger at biskopperne viser et ønske om at samarbejde med komiteen, og en respektfuld indstilling til delegaterne, som vil påtage sig arbejde på vegne af hele kirken ved Generalkonferencen.

“Biskoprådets bønsfylde overvejelser reflekterer forskelligheden af en globale kirkeretning vedrørende spørgsmålet om homoseksualitet og mange andre spørgsmål. Biskopsrådet bekræfter styrken af denne diversitet og vores forpligtelse til at opretholde kirkens enhed,” siger biskop Carter.

Fuldstændige planer og tilhørende lovmæssige forslag vil blive fremlagt så snart en endelige udgave af hele rapporten er komplet og oversat til Generalkonferencens officielle sprog. Det forventes ikke at være senere end d. 8. juli 2018.

###

Media Contact: Rev. Dr. Maidstone Mulenga
Director of Communications – Council of Bishops
The United Methodist Church
mmulenga@umc-cob.org