Nyheder

Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet

Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet



Behov for feedback for metodister fra hele kirken verden over.

Oversættelse: Anne Thompson

Contact: Tricia Bruckbauer  tbruckbauer@umcjustice.org

WASHINGTON — En kladde af de reviderede Sociale Principper blev udgivet torsdag efter års sessions med at lytte og skrive. Medlemmer verden over af The United Methodist Church (som Metodistkirken i Danmark er en del af af, red.) opfordres til at give deres besyv med til indholdet i de følgende måneder.

Kladden og muligheden for at indsende feedback er tilgængelige på  www.umcjustice.org/sp2020.

Kladden og efterfølgende materiale er tilgængeligt på engelsk, fransk, portugisisk og swahili.

Generalkonferencen gav i 2012 The General Board of Church and Society (GBCS) til opgave at udføre lytte-sessions over hele verden. Fra disse sessioner med at lytte er GBCS kommet frem til at de sociale principper har behov for at være mere teologisk funderede, mere globalt relevant og mere koncise. Ved generalkonferencen i 2016 blev GBCS yderligere bedt om at bringe en revideret udgave af de sociale principper til generalkonferencen i 2020.

“Den nuværende kladde af de sociale principper er fortsat “work in progress”, udtalte Dr. Randall Miller, næstformand for GBCS og formand for gruppen, der arbejder med de sociale principper. “Ofte er det sådan i vores sammenhæng at der, der udgives offentligt er tæt på en færdig kladde, men i dette tilfælde har GBCS og medlemmerne af skrive-holdet truffet en meget bevidst beslutning om at gøre dette arbejdsmateriale tilgængeligt for kommentarer og forslag på medlemmer af The United Methodist Church fra hele verden. Så vidt som menneskelig muligt, ønsker vi at de nye sociale principper reflekterer diversiteten i vores verdensomspændende kirke.”

“De sociale principper styrer The United Methodist Church’s vidnesbyrd verden over,” sagde pastor Neal Christie, assisterende generalsekretær for uddannelse og ledelsesdannelse i GBCS. “Disse ord reflekterer hvem vi stræber efter at være som et kristens fællesskab, der engageret i realiteterne i vores verden. Jeg håber, denne revisions process giver energi til metodisternes brug af de sociale principper i deres menigheder og fællsskaber.”

De, der læser kladden, vil lægge mærke til to sektioner, som ikke er med: “Menneskets seksualitet” og “Rettigheder for mennesker af alle seksuelle orienteringer og kønsidentiter”. GBCS har besluttet at blive informeret af de beslutninger, der træffes på den ekstraordinære generalkonference med hensyn til indholdet af disse sektioner. Efter den ekstraordinære generalkonference i 2019 vil indhold og sprog blive udviklet i forberedelse til generalkonferencen i 2020.

“Det har været en årelang process, og vi er begejstrede over dette næste skridt,” fortalt pastor Dr. Susan Henry-Crowe, general sekretær for GBCS. “Jeg er taknemmelig over de hundrede af metodister, der har givet tid til dette foretagende i tjeneste for kirken, og opfordrer samtidig alle til at læse kladden og give feedback.”

Muligheden for at kommenterer på kladden løber til slutningen af august. På dette tidspunkt vil et redigeringsteam samle al feedback og redigere dokumentet, så det er klar til at blive præsenteret for the General Board of Church and Society. 

Her finder du mere om de sociale principper og processen

Her kan du læse kladden af de sociale principper og give feedback

Nyheder


Konfirmation i Metodistkirken

Kære konfirmand & forældre



Du kan blive konfirmeret i Metodistkirkens menigheder landet over. Forud for konfirmationen – eller overhøringen, som det også kaldes – skal du “gå til præst”.

Dette er et undervisningsforløb om kristendom, tro og liv, som tilrettelægges af den lokale præst. Denne undervisning vil give dig et godt grundlag for at tage stilling til livets store emner som: Krig og fred, kærlighed, klima, ondskab, penge, venskab, tro og meget mere.

Hvornår og hvor ofte undervisningen foregår, skal du og dine forældre tale med din præst om. Det er også præsten, der kan fortælle, hvornår selve overhøringen eller konfirmationen finder sted i din menighed.

På konfirmationsdagen, holdes en festlig gudstjeneste, hvor du bliver hørt i nogle enkle spørgsmål, som du og din præst sammen har forberedt. Det kan f.eks. være: Hvorfor vil du konfirmeres? Hvor i Bibelen findes juleevangeliet? Hvad synes du er det fedeste, Jesus har sagt? Hvem er John Wesley? Hvad er forskellen på Metodistkirken og andre kirker? I gudstjenesten bliver du midtpunkt for menighedens forbøn og Guds velsignelse. Sammen bekræfter vi, at du er elsket af Gud og hører Ham til.




Forældre til en konfirmand!


  • Gå med i kirke – gør det lettere at komme afsted!
  • Spørg nysgerrigt ind til undervisningen!
  • Find en form hvor samtalen om tro og kirke kan finde sted der hjemme.

IDE: Go’ Samtale for konfirmandfamilier indeholder 25 illustrerede samtalekort, som gør det muligt for hele familien at tage aktiv del i unges konfirmationsforløb. Gennem nærværende samtaler i hjemmet om ungdom, etikog kirkens univers, bliver konfirmationsforberedelsen en fælles rejse for familien. Læs mere!


Hvad vil det sige at blive konfirmeret?



Ordet konfirmation betyder ”at bekræfte”. Det vil sige, at man siger ”ja” til et eller andet. Der er forskellige meninger om, hvem der bekræfter noget og hvad der bekræftes. En opfattelse går på, at det er dig, der bekræfter den tro, der var baggrunden for din barnedåb. En anden opfattelse er, at det er Gud, der bekræfter, at du stadig er omsluttet af hans kærlighed, selvom det er mange år siden, du blev døbt.

I Metodistkirken mener vi, at det er vigtigt at bekræfte sin tro, men at det skal ske efter moden overvejelse. Når man er klar til at tage kirkens tro til sig, som sin egen, betyder det også at være med til at tage ansvar for sin menigheds liv og ledelse og parat til at finde en meningsfuld plads i trosfællesskabet.

Efter endt konfirmationsforløb får du mulighed for at kæde din overhøring sammen med medlemsoptagelse i kirken. Da får du mulighed for at bekræfte din tro på Gud og dit tilhørsforhold til din menighed. Det er helt i orden at vente med medlemsoptagelsen, hvis du er usikker på din tro og ikke helt klar til at tage stilling til kirkens medlemsløfter. Det vigtigste er, at du som konfirmand har lært, at Gud tror på dig!




Materialer og indhold


  • Brug af materialer, bøger og ressourcer varierer fra menighed til menighed!
  • Se et udpluk af relevante emner, der kan tages op i undervisningen.

WEB: Et univers af idéer og kreative aktiviteter til brug i konfirmationsforberedelsen. Siden er under evig opbygning og opdatering af nye tiltag, aktiviteter og muligheder. Alt sammen for at præster og involverede i undervisningen kan finde inspiration i arbejdet med konfirmander. Besøg siden!


Konfirmandweekend mm.



Som en del af konfirmationsundervisningen i Metodistkirken i Danmark deltager alle konfirmander i flere konfirmandweekends. Lejrene er en del af det samlede undervisningsforløb, og det forventes derfor, at alle konfirmander deltager. Deltagelse på lejrene giver udover undervisning også de unge mulighed for at møde andre unge metodister og opleve et større fællesskab på tværs af menighederne. Her bliver mulighed for dybere samtaler og andre aktiviteter end det er muligt på de ofte små hold, der findes i de lokale metodistkirker.

Den første lejr, er en weekend i efteråret på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro. Her afholdes samtidigt TUF, som er gensyn for tidligere konfirmander og unge i Metodistkirken. TUF står for ”Tro, udvikling og fællesskab” og er en fortsættelse af konfirmandundervisningen.

Den anden lejr foregår i forbindelse med MUs Nytårslejr som ofte er afholdt på Solborgen ved Hønsinge Lyng, den 28.-30. december. Herudover er det muligt at fortsætte som deltager på resten af Nytårslejren.

Det er gratis for konfirmander at deltage (bemærk at deltagelse på resten af nytårslejren sker mod egen betaling). Det er den lokale menighed, som afholder udgifterne for deltagelse, som en gave til konfirmanderne. Transport dækkes af de deltagende konfirmander, dog ydes der rejserefusion efter gældende regler for medlemmer af MBUF.

Konfirmanderne inviteres også en tur til København, som regel i marts måned, hvor de foruden at opleve kirken der, tager del i Metodistkirkens Sociale Arbejdes lørdagscafe, hvor der tilberedes og serveres mad til hjemløse. 




Aktuelt 2024/2025


  • Årets konfirmandlejr afholdes på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro, 25.-27. oktober 2024.
  • MU forventes at invitere alle konfirmander med på nytårslejren, som afvikles 28. december 2024 – 1. januar 2025.
  • Landets konfirmander besøger Metodistkirkens Sociale Arbejde i København i marts 2025.

TUF = Tro, Udvikling og Fællesskab. Når man er blevet konfirmeret/overhørt kan man komme på TUF. Her snakker vi om vores tro, om livet, om kirken, om kærlighed og alt derimellem. (TUF afvikles samtidig med årets konfirmandlejr).


Børne- og Betweenlejr 2018