Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet

Kladde af en revideret udgave af de Sociale Principper er udgivet



Behov for feedback for metodister fra hele kirken verden over.

Oversættelse: Anne Thompson

Contact: Tricia Bruckbauer  tbruckbauer@umcjustice.org

WASHINGTON — En kladde af de reviderede Sociale Principper blev udgivet torsdag efter års sessions med at lytte og skrive. Medlemmer verden over af The United Methodist Church (som Metodistkirken i Danmark er en del af af, red.) opfordres til at give deres besyv med til indholdet i de følgende måneder.

Kladden og muligheden for at indsende feedback er tilgængelige på  www.umcjustice.org/sp2020.

Kladden og efterfølgende materiale er tilgængeligt på engelsk, fransk, portugisisk og swahili.

Generalkonferencen gav i 2012 The General Board of Church and Society (GBCS) til opgave at udføre lytte-sessions over hele verden. Fra disse sessioner med at lytte er GBCS kommet frem til at de sociale principper har behov for at være mere teologisk funderede, mere globalt relevant og mere koncise. Ved generalkonferencen i 2016 blev GBCS yderligere bedt om at bringe en revideret udgave af de sociale principper til generalkonferencen i 2020.

“Den nuværende kladde af de sociale principper er fortsat “work in progress”, udtalte Dr. Randall Miller, næstformand for GBCS og formand for gruppen, der arbejder med de sociale principper. “Ofte er det sådan i vores sammenhæng at der, der udgives offentligt er tæt på en færdig kladde, men i dette tilfælde har GBCS og medlemmerne af skrive-holdet truffet en meget bevidst beslutning om at gøre dette arbejdsmateriale tilgængeligt for kommentarer og forslag på medlemmer af The United Methodist Church fra hele verden. Så vidt som menneskelig muligt, ønsker vi at de nye sociale principper reflekterer diversiteten i vores verdensomspændende kirke.”

“De sociale principper styrer The United Methodist Church’s vidnesbyrd verden over,” sagde pastor Neal Christie, assisterende generalsekretær for uddannelse og ledelsesdannelse i GBCS. “Disse ord reflekterer hvem vi stræber efter at være som et kristens fællesskab, der engageret i realiteterne i vores verden. Jeg håber, denne revisions process giver energi til metodisternes brug af de sociale principper i deres menigheder og fællsskaber.”

De, der læser kladden, vil lægge mærke til to sektioner, som ikke er med: “Menneskets seksualitet” og “Rettigheder for mennesker af alle seksuelle orienteringer og kønsidentiter”. GBCS har besluttet at blive informeret af de beslutninger, der træffes på den ekstraordinære generalkonference med hensyn til indholdet af disse sektioner. Efter den ekstraordinære generalkonference i 2019 vil indhold og sprog blive udviklet i forberedelse til generalkonferencen i 2020.

“Det har været en årelang process, og vi er begejstrede over dette næste skridt,” fortalt pastor Dr. Susan Henry-Crowe, general sekretær for GBCS. “Jeg er taknemmelig over de hundrede af metodister, der har givet tid til dette foretagende i tjeneste for kirken, og opfordrer samtidig alle til at læse kladden og give feedback.”

Muligheden for at kommenterer på kladden løber til slutningen af august. På dette tidspunkt vil et redigeringsteam samle al feedback og redigere dokumentet, så det er klar til at blive præsenteret for the General Board of Church and Society. 

Her finder du mere om de sociale principper og processen

Her kan du læse kladden af de sociale principper og give feedback

Nyheder


Er det kirke?

Landsmøde 2019: Er det kirke?

Under overskriften “Er det kirke?” inviterer Metodistkirken i Danmark og Metodistkirkens Børne- og UngdomsForbund, MBUF, til landsmøde på Lægården i Holstebro. Vi skal samles omkring det, vi har til fælles og om året, der er gået. Der bliver forhandling, inspiration og tid til nye og gamle venner, når vi på tværs af menigheder, arbejdsgrene, råd og udvalg mødes om det, vi er fælles om.

Smågrupper
Fra landsmødet start er alle delegater, repræsentanter, præster og gæster en del af to fællesskaber: Det store: Landsmødet; og det lille: Smågruppen. Gennem hele mødet er alle en del af en smågruppe, som er en arbejdsgruppe og et fællesskab for fælles forståelse under landsmødet og åndelige vejledning. Smågruppen får faste og frie opgaver undervejs i mødet, som smågruppen skal behandle og give et svar på. Desuden får smågruppen en rolle under andagterne.

Fri tid
På Landsmøde 2019 skal du ikke kun tage afsted for at arbejde og forhandle. En vigtig del af at udvikle gode løsninger er at kende hinanden, også uden for forhandlingslokalet. Derfor vil der blive tilbudt en række frie aktiviteter i løbet af dagene. Der er noget til dem der ikke kan sidde stille, noget til de kreative og noget til dem der ikke kan tie stille. Derudover vil der som altid være god forplejning og gode rammer på Idrætsefterskolen Lægården, hvor der er store, grønne udearealer, boldbaner og haller.

Der vil også være et sjovt og særligt program for børn.

Praktisk

Landsmødet foregår 16.-19. maj på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro.

Adresse
Idrætsefterskolen Lægården
Lægårdsvej 72
7500 Holstebro

Indkvartering i elevværelser.
Leje af sengelinned koster 100 kr.

Priser
delegat, Metodistkirken:                         1400 kr
delegat , MBUF:                                          600 kr
gæst:                                                              700 kr
gæst 5-25 år:                                                300 kr
– Børn under 5 år er gratis.

Fristen for tilmelding til Landsmødet 2019 er overskredet. Har du spørgsmål i den sammenhæng, så kontakt Christina Preisler på christina.preisler@metodistkirken.dk

Tilmeld dig frokost efter søndagens gudstjeneste på Landsmødet

Gudstjenesten begynder kl. 10.30
Herefter frokost. 50 kr. per. person

Sidste tilmelding til frokost d. 5. maj.

Himmelske Dage på Heden

Den 30. maj til 2. juni er vi alle sammen inviteret til Danmarks Største kirkelige folkefest og festival i Herning – Himmelske Dage på Heden.
I løbet af fire dage vil der være myriader, af gudstjenester, foredrag, koncerter, workshops, tid til eftertanke og et stort show i Jyske Bank Boxen. Her er et lille udpluk af det man kan komme til at opleve.

Åbningsgudstjeneste på Herning Torv
En stor økumenisk gudstjeneste skyder Himmelske Dage på Heden i gang. Her er alle kirkekor fra stiftet inviteret til at medvirke i en stort kirkekor, som synger for på fællessangen, alle stiftets menigheder opfordres til at deltage. Biskop Henrik Stubkjær vil være blandt talerne i gudstjenesten.

Teologisk Døgn
Fredag og lørdag har stiftets teologiske konsulent sammen med de teologiske uddannelsesinstitutioner sammensat et spændende program, hvor stærke teologer fra ind- og udland vil formidle spændende emner på et folkeligt niveau.

Bibellegeland
Himmelske Dage på Heden er også for børn. Torsdag, fredag og lørdag er der en række børneaktiviteter, blandt andet laver en række kirke og kulturmedarbejdere et Bibellegeland, hvor man kan møde personer fra Bibelen.

Det er allerede nu muligt at købe billet på: himmelskedage.dk