Church crawl med KEFAS i London
Church crawl med KEFAS i London
Af Benedicte Rea Kragskov, Katja Bølling, Mie og Thomas Kragskov. Samlet af Anne Thompson
Gospelkoret KEFAS brugte fem dage i påsken i London – med støtte fra bl.a. MBUF var det muligt at stable en tur på benene med seks arrangementer arrangementer og besøg hos to kor i påskedagene. Derfor sammenligner Katja Bølling også turen med en pub crawl: “London er kendt for sine mange pubber. Men det var nu ikke dem, KEFAS crawlede gennem da vi var på gospeltour til London i påsken. Det var kirker. Og hvilken fantastisk oplevelse! Kendetegnende for alle kirkerne eller trosfællesskaber vi besøgte var, at farvede befolkningsgrupper altid var i stort overtal, samt at glæde, en stærk tro og stor kærlighed til Gud tydeligt udsprang af en fantastisk åben, naturlig og spontan tilbedelse. Ind imellem også en lille smule larmende og kaotisk, i forhold til danske normer… hvor tit oplever vi fx herhjemme, at pastoren pludselig stage-diver ud over den jublende og dansende menighed midt i en intens og medrivende lovsang med fuldt band på?!”
Benedikte Rea Kraskov fortæller om turen: “Vores dygtige arrangør, Helene Bom, havde sammensat et spændende program for dagene. Udover korprøver og koncerter medvirkede vi i fire gudstjenester i forskellige menigheder rundt om i London, og påskens budskab fulgte os på denne måde hele turen. Påsken er en fest, og det kunne mærkes, lige meget hvilken kirke vi var i.”
Et af de kor, som KEFAS besøgte var bla. koret London Community Gospel Choir, som regnes for et af de bedste gospelkor i England, KEFAS besøgte. Om dette besøg fortæller Benedice: “Det var både spændende og lærerigt at deltage i korprøven, som på flere måder foregik noget anderledes, end vi gør det i Kefas. Det var dog fantastisk at mærke, at vi, trods disse forskelle, alligevel kunne samles om vores fælles sanginteresse og ikke mindst det budskab, gospelmusikken bærer.”
Der var flere højdepunkter på turen for KEFAS. Mie, der var med KEFAS på tur for første gange fortæller bl.a.: “Om fredagen var vi ekstra spændte for der skulle vi synge til den første gudstjeneste, nogle af de KEFASER som havde været ude at rejse før, fortalte de nye sangere at man godt kunne blive lidt forskrækket eller rørt da en gustjeneste var meget anerledes end hjemme i Danmark, og de sagde også at det var vigtigt at hvis vi havde brug for at snakke om det stod de klar til at lytte, og det var en dejlig førelse at have.”
Den største oplevelse kom med den sidste koncert på turen, hvor KEAFS skulle synge ved ARC A Radical church, fortæller Mie: “Det var simpelthen en kæmpe fest at synge til. Publikummerne dansede og sang med os, det var som at være en popstjerne for en dag, det var så fedt.” Benedikte er enig: ” Den aften kommer mange i KEFAS til at forbinde med denne London-tur!”
“Da vi ankom, var det tydeligt at mærke, at vi var trætte efter de foregående dages program, og nogle var også blevet syge. Alligevel gjorde stemningen fra publikum og gospelmusikkens energigivende natur, at det blev en fest, og man glemte alt om træthed og ondt i halsen. Smile kunne man ikke lade være med, når man stod på scenen og så ud på de glade ansigter, og ligesom man troede, at det ikke kunne blive bedre, opdagede man, at alle på gulvet nu deltog i en dans, som tydeligvis hørte til et stort fællesskab og kultur. Det var et privilegium at blive indbudt til dette fællesskab. Jeg tror, alle gik fra The ARC med stor taknemmelighed, både over den oplevelse, vi lige havde delt, og for hele turen. Vi endte rejsen med et brag, og jeg kunne ikke have ønsket en bedre afslutning på en fantastisk, lærerig og mindeværdig tur med Kefas.”
“Det er ikke let at beskrive for folk, der ikke har haft fornøjelsen af at være på tour med KEFAS før,” slutter Katja af om turen: “Deraf sammenligningen med pup crawl: Vi var en flok på 25 sangere og musikere. Vi bevægede os energisk gennem 1-4 kirkelige eller kormæssige arrangementer med mindst én optræden hvert sted hver dag i 5 dage. Ingen besvimede heldigvis (og vi havde heller ingen slåskampe), men vi havde et par stykker som enten før, under eller efter turen måtte bukke under for sygdom, og som derved havde brug for ekstra omsorg. Vi havde alle sammen tidspunkter undervejs, hvor vi fik brug for et kærligt knus, en god snak om løst og fast, ly under en paraply, et bekræftende smil eller lidt ekstra opmærksomhed (fx en omgang nakkemassage!). Og det blev givet: Vi spiste sammen, sov sammen, sang sammen, talte sammen, lovpriste Gud sammen, pjattede sammen, vandrede sammen, blev trætte sammen, bad sammen og VAR sammen. Ingen blev efterladt.”
Benedicte konkluderer: “Fem dage med Kefas i London går hurtigt, men straks man tænker tilbage, virker det som uger, siden vi tog afsted. De oplevelser og minder, man samler på en sådan tur, svarer nemlig til, hvad man ville opleve over mange måneder under normale omstændigheder!”
Vil du se flere billeder fra turen kan du gøre det på KEFAS’ facebook side: https://www.facebook.com/KEFASGospelChoir/
Vejle markerer aftalen mellem Folkekirken og Metodistkirken
/i Metodistkirken, Nyheder, Teologi og åndelighed, UMC international /af Anne ThompsonMark Lewis 60 år
/i Metodistkirken, Mission, Nyheder /af Anne ThompsonKonfirmation i Metodistkirken
/af Anne ThompsonKære konfirmand & forældre
Du kan blive konfirmeret i Metodistkirkens menigheder landet over. Forud for konfirmationen – eller overhøringen, som det også kaldes – skal du “gå til præst”.
Dette er et undervisningsforløb om kristendom, tro og liv, som tilrettelægges af den lokale præst. Denne undervisning vil give dig et godt grundlag for at tage stilling til livets store emner som: Krig og fred, kærlighed, klima, ondskab, penge, venskab, tro og meget mere.
Hvornår og hvor ofte undervisningen foregår, skal du og dine forældre tale med din præst om. Det er også præsten, der kan fortælle, hvornår selve overhøringen eller konfirmationen finder sted i din menighed.
På konfirmationsdagen, holdes en festlig gudstjeneste, hvor du bliver hørt i nogle enkle spørgsmål, som du og din præst sammen har forberedt. Det kan f.eks. være: Hvorfor vil du konfirmeres? Hvor i Bibelen findes juleevangeliet? Hvad synes du er det fedeste, Jesus har sagt? Hvem er John Wesley? Hvad er forskellen på Metodistkirken og andre kirker? I gudstjenesten bliver du midtpunkt for menighedens forbøn og Guds velsignelse. Sammen bekræfter vi, at du er elsket af Gud og hører Ham til.
Forældre til en konfirmand!
IDE: Go’ Samtale for konfirmandfamilier indeholder 25 illustrerede samtalekort, som gør det muligt for hele familien at tage aktiv del i unges konfirmationsforløb. Gennem nærværende samtaler i hjemmet om ungdom, etikog kirkens univers, bliver konfirmationsforberedelsen en fælles rejse for familien. Læs mere!
Hvad vil det sige at blive konfirmeret?
Ordet konfirmation betyder ”at bekræfte”. Det vil sige, at man siger ”ja” til et eller andet. Der er forskellige meninger om, hvem der bekræfter noget og hvad der bekræftes. En opfattelse går på, at det er dig, der bekræfter den tro, der var baggrunden for din barnedåb. En anden opfattelse er, at det er Gud, der bekræfter, at du stadig er omsluttet af hans kærlighed, selvom det er mange år siden, du blev døbt.
I Metodistkirken mener vi, at det er vigtigt at bekræfte sin tro, men at det skal ske efter moden overvejelse. Når man er klar til at tage kirkens tro til sig, som sin egen, betyder det også at være med til at tage ansvar for sin menigheds liv og ledelse og parat til at finde en meningsfuld plads i trosfællesskabet.
Efter endt konfirmationsforløb får du mulighed for at kæde din overhøring sammen med medlemsoptagelse i kirken. Da får du mulighed for at bekræfte din tro på Gud og dit tilhørsforhold til din menighed. Det er helt i orden at vente med medlemsoptagelsen, hvis du er usikker på din tro og ikke helt klar til at tage stilling til kirkens medlemsløfter. Det vigtigste er, at du som konfirmand har lært, at Gud tror på dig!
Materialer og indhold
WEB: Et univers af idéer og kreative aktiviteter til brug i konfirmationsforberedelsen. Siden er under evig opbygning og opdatering af nye tiltag, aktiviteter og muligheder. Alt sammen for at præster og involverede i undervisningen kan finde inspiration i arbejdet med konfirmander. Besøg siden!
Konfirmandweekend mm.
Som en del af konfirmationsundervisningen i Metodistkirken i Danmark deltager alle konfirmander i flere konfirmandweekends. Lejrene er en del af det samlede undervisningsforløb, og det forventes derfor, at alle konfirmander deltager. Deltagelse på lejrene giver udover undervisning også de unge mulighed for at møde andre unge metodister og opleve et større fællesskab på tværs af menighederne. Her bliver mulighed for dybere samtaler og andre aktiviteter end det er muligt på de ofte små hold, der findes i de lokale metodistkirker.
Den første lejr, er en weekend i efteråret på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro. Her afholdes samtidigt TUF, som er gensyn for tidligere konfirmander og unge i Metodistkirken. TUF står for ”Tro, udvikling og fællesskab” og er en fortsættelse af konfirmandundervisningen.
Den anden lejr foregår i forbindelse med MUs Nytårslejr som ofte er afholdt på Solborgen ved Hønsinge Lyng, den 28.-30. december. Herudover er det muligt at fortsætte som deltager på resten af Nytårslejren.
Det er gratis for konfirmander at deltage (bemærk at deltagelse på resten af nytårslejren sker mod egen betaling). Det er den lokale menighed, som afholder udgifterne for deltagelse, som en gave til konfirmanderne. Transport dækkes af de deltagende konfirmander, dog ydes der rejserefusion efter gældende regler for medlemmer af MBUF.
Konfirmanderne inviteres også en tur til København, som regel i marts måned, hvor de foruden at opleve kirken der, tager del i Metodistkirkens Sociale Arbejdes lørdagscafe, hvor der tilberedes og serveres mad til hjemløse.
Aktuelt 2024/2025
TUF = Tro, Udvikling og Fællesskab. Når man er blevet konfirmeret/overhørt kan man komme på TUF. Her snakker vi om vores tro, om livet, om kirken, om kærlighed og alt derimellem. (TUF afvikles samtidig med årets konfirmandlejr).
GYPC – globalt møde for unge metodister
/i MBUF, Metodistkirken, Mission, UMC international, Unge /af Anne ThompsonBørne- og Betweenlejr 2018
/i Børn, Lejr, MBUF /af Anne Thompson