Church crawl med KEFAS i London

Church crawl med KEFAS i London



Af Benedicte Rea Kragskov, Katja Bølling, Mie og Thomas Kragskov. Samlet af Anne Thompson

Gospelkoret KEFAS brugte fem dage i påsken i London – med støtte fra bl.a. MBUF var det muligt at stable en tur på benene med seks arrangementer arrangementer og besøg hos to kor i påskedagene.  Derfor sammenligner Katja Bølling også turen med en pub crawl: “London er kendt for sine mange pubber. Men det var nu ikke dem, KEFAS crawlede gennem da vi var på gospeltour til London i påsken. Det var kirker. Og hvilken fantastisk oplevelse! Kendetegnende for alle kirkerne eller trosfællesskaber vi besøgte var, at farvede befolkningsgrupper altid var i stort overtal, samt at glæde, en stærk tro og stor kærlighed til Gud tydeligt udsprang af en fantastisk åben, naturlig og spontan tilbedelse. Ind imellem også en lille smule larmende og kaotisk, i forhold til danske normer… hvor tit oplever vi fx herhjemme, at pastoren pludselig stage-diver ud over den jublende og dansende menighed midt i en intens og medrivende lovsang med fuldt band på?!”

Benedikte Rea Kraskov fortæller om turen: “Vores dygtige arrangør, Helene Bom, havde sammensat et spændende program for dagene. Udover korprøver og koncerter medvirkede vi i fire gudstjenester i forskellige menigheder rundt om i London, og påskens budskab fulgte os på denne måde hele turen. Påsken er en fest, og det kunne mærkes, lige meget hvilken kirke vi var i.”

Et af de kor, som KEFAS besøgte var bla. koret London Community Gospel Choir, som regnes for et af de bedste gospelkor i England, KEFAS besøgte.   Om dette besøg fortæller Benedice: “Det var både spændende og lærerigt at deltage i korprøven, som på flere måder foregik noget anderledes, end vi gør det i Kefas. Det var dog fantastisk at mærke, at vi, trods disse forskelle, alligevel kunne samles om vores fælles sanginteresse og ikke mindst det budskab, gospelmusikken bærer.”

Der var flere højdepunkter  på turen for KEFAS. Mie, der var med KEFAS på tur for første gange fortæller bl.a.: “Om fredagen var vi ekstra spændte for der skulle vi synge til den første gudstjeneste, nogle af de KEFASER som havde været ude at rejse før, fortalte de nye sangere at man godt kunne blive lidt forskrækket eller rørt da en gustjeneste var meget anerledes end hjemme i Danmark, og de sagde også at det var vigtigt at hvis vi havde brug for at snakke om det stod de klar til at lytte, og det var en dejlig førelse at have.”

Den største oplevelse kom med den sidste koncert på turen, hvor KEAFS skulle synge ved ARC A Radical church, fortæller Mie: “Det var simpelthen en kæmpe fest at synge til. Publikummerne dansede og sang med os, det var som at være en popstjerne for en dag, det var så fedt.” Benedikte er enig: ” Den aften kommer mange i KEFAS til at forbinde med denne London-tur!”

“Da vi ankom, var det tydeligt at mærke, at vi var trætte efter de foregående dages program, og nogle var også blevet syge. Alligevel gjorde stemningen fra publikum og gospelmusikkens energigivende natur, at det blev en fest, og man glemte alt om træthed og ondt i halsen. Smile kunne man ikke lade være med, når man stod på scenen og så ud på de glade ansigter, og ligesom man troede, at det ikke kunne blive bedre, opdagede man, at alle på gulvet nu deltog i en dans, som tydeligvis hørte til et stort fællesskab og kultur. Det var et privilegium at blive indbudt til dette fællesskab. Jeg tror, alle gik fra The ARC med stor taknemmelighed, både over den oplevelse, vi lige havde delt, og for hele turen. Vi endte rejsen med et brag, og jeg kunne ikke have ønsket en bedre afslutning på en fantastisk, lærerig og mindeværdig tur med Kefas.”

“Det er ikke let at beskrive for folk, der ikke har haft fornøjelsen af at være på tour med KEFAS før,” slutter Katja af om turen: “Deraf sammenligningen med pup crawl: Vi var en flok på 25 sangere og musikere. Vi bevægede os energisk gennem 1-4 kirkelige eller kormæssige arrangementer med mindst én optræden hvert sted hver dag i 5 dage. Ingen besvimede heldigvis (og vi havde heller ingen slåskampe), men vi havde et par stykker som enten før, under eller efter turen måtte bukke under for sygdom, og som derved havde brug for ekstra omsorg. Vi havde alle sammen tidspunkter undervejs, hvor vi fik brug for et kærligt knus, en god snak om løst og fast, ly under en paraply, et bekræftende smil eller lidt ekstra opmærksomhed (fx en omgang nakkemassage!). Og det blev givet: Vi spiste sammen, sov sammen, sang sammen, talte sammen, lovpriste Gud sammen, pjattede sammen, vandrede sammen, blev trætte sammen, bad sammen og VAR sammen. Ingen blev efterladt.”

Benedicte konkluderer: “Fem dage med Kefas i London går hurtigt, men straks man tænker tilbage, virker det som uger, siden vi tog afsted. De oplevelser og minder, man samler på en sådan tur, svarer nemlig til, hvad man ville opleve over mange måneder under normale omstændigheder!”

Vil du se flere billeder fra turen kan du gøre det på KEFAS’ facebook side:  https://www.facebook.com/KEFASGospelChoir/


Og lidt mere fra festen i ARC A Radical Church, London ?? ✝️ #kefaspåtur #london

Slået op af KEFAS Gospel Choir i 1. april 2018

Nyheder


Lejrbrev: Vi ville ønske, I var her

Nyhedsbrev fra Landsledelsen

Estland forlader United Methodist Church

Landsmøde 2024

Odense inviterer på Landsmøde

Kendetegn: Landsmødet afholdes hvert eneste år med tilbagevendende genkendelige elementer. Denne gang er det menigheden i Odense som står for tilrettelæggelsen og inviterer landskirken med til Lægårdens fine rammer. Håbet er at tage så meget af alt det kirken i Odense er, med til Holstebro: eksempelvis når det gælder sang og musik.
Temaet for dagene bliver “kendetegn” når vi spørger hinanden hvad kendetegner os som kirke? Og hvad vil vi gerne være kendt for fremadrettet? I den sammenhæng glæder vi os blandt andet til lørdag aften hvor Charlotte Thaarup vil holde et foredrag med samme titel – mere om hele weekendes program senere.
Landsmøde 2024 holdes i pinsen 17. – 20. maj 2024.
Vi håber vi ses!

Priser

PRISER VED DELTAGELSE UNDER HELE LANDSMØDET

Menighedsrepræsentant: 1700 kr.

Præst: 1700 kr.

MBUF delegat: 850 kr.

Gæst: 850 kr.

Gæst – 4 år: Gratis.

Gæst, 5-14 år: 500 kr.

Gæst 15-25 år: 600 kr.

Leje af sengetøj: 125 kr. (tilvælges ved tilmelding)

(Der kan opnåes rabat ved primitiv overnatning i klasseværelse på 150 kr.)
Prisen er inklusiv fuld forplejning og overnatning på skolens elevværelser.


PRISER VED DELVIS DELTAGELSE

Deltager: søndag (frokost/kaffe/middag):
150 kr.
Tilkøb af bus (Odense/Holstebro t/r): 100 kr.
Ved delvis deltagelse beregnes pris pr. måltider og antal overnatninger – oplys i tilmeldingen hvilket tidsrum du deltager.

Søndag – Pinsedag – FESTDAG

EN SÆRLIG DAG: Landsmødet strækker sig over Pinsen og søndag skal vi naturligvis fejre festgudstjeneste, det bliver over middag – Gospelkoret Nardus kommer fra Odense og sørger for et brag af en musikalsk oplevelse, Biskop Christian Alsted vil tale. Efterfølgende kan alle vælge sig ind på en workshop. Dernæst serveres en festmiddag og et aftenprogram. Dette er en oplagt dag at komme som gæst og tage del i det store kirkefællesskab – bemærk der er en særlig søndags-deltagerpris.

Børn & unge på Landsmødet

BØRN – er meget velkommen med på Landsmødet. Under forhandlingerne arrangeres der program og kaviteter for børnene. Lørdag får vi besøg af Børnebussen, en rullende Børnekirke-klub der kommer med perler, lego og fjernstyrede biler, bibelfortælling og et lille team af medarbejdere. Under gudstjenesterne er det børnehjørne og tilbud om en aktivitet. Lægårdens rammer er også ideelle til leg og sport.

UNGE – tøv ikke med at tage med på Landsmødet. Igen i år arrangeres et “førstehold” med fokus på fællesskab, sjove aktiviter, sport. Bemærk at det er muligt at tilvælge primitiv overnatning i klasseværelse for derved at opnå besparelse i deltagerprisen.

Program – i grove træk

Fredag den 17. maj

Aftensmad kl. 18.00

Åbningsgudstjeneste kl. 19.30 (Daniel Steinvig taler)

Efterfølgende Lægårdens generalforsamling



Lørdag den 18. maj

Forhandlinger, herunder MBUF delegeretmøde

Foredrag med Charlotte Thaarup

Søndag den 19. maj (oplagt gæstedag)

Forhandlinger
Festgudstjeneste med gospelkoret Nardus (Biskop Christian Alsted taler)

Workshops

Festmiddag og program

Mandag den 20. maj

Forhandlinger

Eftermiddagskaffe og hjemrejse

TILMELDINGSFRISTEN er overskredet – det er ikke længere muligt at tilmelde sig Landsmødet!