”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn
”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn
Metodistkirken og Baptistkirken i Frederikshavn spiser sammen og hele Danmark er inviteret.
Det foregår i forbindelse med projektet “Danmark spiser sammen” til bekæmpelse bl.a. af ensomhed onsdag 25. april kl. 17.30-20.00 i Metodistkirken.
“Vi inviterer til et fælles måltid mad og dermed mulighed for at være sammen med andre mennesker. Vi gør det, fordi vi er opmærksomme på værdien af relationer,” siger Keld Munk, præst i Metodistkirken. “Vi næres af at være sammen med andre mennesker. Derfor er måltidet en fin anledning til at få noget menneskeligt fra hinanden!”
Pensionist Inger Pedersen fra Læsø blev i maj måned 2017 en kendt person. Med håndkraft kørte hun i sin rullestol hele vejen fra Læsø til folkemødet på Bornholm. Hun kommer og fortæller, hvad gode relationer betyder for os mennesker. Hun vil også fortælle om og vise billeder fra sin tur til Bornholm.
Det er Baptistkirken og Metodistkirken, der i fællesskab inviterer til ”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn. Menuen står på kyllinge-ris-taffel efterfulgt af en kop kaffe.
Alle, der har lyst – børn & voksne, unge og ældre, ny-danskere som gl. danskere er velkommen til mad og fællesskab. Vi har plads til 100 personer – og det er gratis.
Tilmeldingen foregår på hjemmesiden for Danmark spiser sammen eller til viviannandersen@hotmail.com, tlf. 41 10 18 73 senest 22. april.
Vejle markerer aftalen mellem Folkekirken og Metodistkirken
/i Metodistkirken, Nyheder, Teologi og åndelighed, UMC international /af Anne ThompsonMark Lewis 60 år
/i Metodistkirken, Mission, Nyheder /af Anne ThompsonKonfirmation i Metodistkirken
/af Anne ThompsonKære konfirmand & forældre
Du kan blive konfirmeret i Metodistkirkens menigheder landet over. Forud for konfirmationen – eller overhøringen, som det også kaldes – skal du “gå til præst”.
Dette er et undervisningsforløb om kristendom, tro og liv, som tilrettelægges af den lokale præst. Denne undervisning vil give dig et godt grundlag for at tage stilling til livets store emner som: Krig og fred, kærlighed, klima, ondskab, penge, venskab, tro og meget mere.
Hvornår og hvor ofte undervisningen foregår, skal du og dine forældre tale med din præst om. Det er også præsten, der kan fortælle, hvornår selve overhøringen eller konfirmationen finder sted i din menighed.
På konfirmationsdagen, holdes en festlig gudstjeneste, hvor du bliver hørt i nogle enkle spørgsmål, som du og din præst sammen har forberedt. Det kan f.eks. være: Hvorfor vil du konfirmeres? Hvor i Bibelen findes juleevangeliet? Hvad synes du er det fedeste, Jesus har sagt? Hvem er John Wesley? Hvad er forskellen på Metodistkirken og andre kirker? I gudstjenesten bliver du midtpunkt for menighedens forbøn og Guds velsignelse. Sammen bekræfter vi, at du er elsket af Gud og hører Ham til.
Forældre til en konfirmand!
IDE: Go’ Samtale for konfirmandfamilier indeholder 25 illustrerede samtalekort, som gør det muligt for hele familien at tage aktiv del i unges konfirmationsforløb. Gennem nærværende samtaler i hjemmet om ungdom, etikog kirkens univers, bliver konfirmationsforberedelsen en fælles rejse for familien. Læs mere!
Hvad vil det sige at blive konfirmeret?
Ordet konfirmation betyder ”at bekræfte”. Det vil sige, at man siger ”ja” til et eller andet. Der er forskellige meninger om, hvem der bekræfter noget og hvad der bekræftes. En opfattelse går på, at det er dig, der bekræfter den tro, der var baggrunden for din barnedåb. En anden opfattelse er, at det er Gud, der bekræfter, at du stadig er omsluttet af hans kærlighed, selvom det er mange år siden, du blev døbt.
I Metodistkirken mener vi, at det er vigtigt at bekræfte sin tro, men at det skal ske efter moden overvejelse. Når man er klar til at tage kirkens tro til sig, som sin egen, betyder det også at være med til at tage ansvar for sin menigheds liv og ledelse og parat til at finde en meningsfuld plads i trosfællesskabet.
Efter endt konfirmationsforløb får du mulighed for at kæde din overhøring sammen med medlemsoptagelse i kirken. Da får du mulighed for at bekræfte din tro på Gud og dit tilhørsforhold til din menighed. Det er helt i orden at vente med medlemsoptagelsen, hvis du er usikker på din tro og ikke helt klar til at tage stilling til kirkens medlemsløfter. Det vigtigste er, at du som konfirmand har lært, at Gud tror på dig!
Materialer og indhold
WEB: Et univers af idéer og kreative aktiviteter til brug i konfirmationsforberedelsen. Siden er under evig opbygning og opdatering af nye tiltag, aktiviteter og muligheder. Alt sammen for at præster og involverede i undervisningen kan finde inspiration i arbejdet med konfirmander. Besøg siden!
Konfirmandweekend mm.
Som en del af konfirmationsundervisningen i Metodistkirken i Danmark deltager alle konfirmander i flere konfirmandweekends. Lejrene er en del af det samlede undervisningsforløb, og det forventes derfor, at alle konfirmander deltager. Deltagelse på lejrene giver udover undervisning også de unge mulighed for at møde andre unge metodister og opleve et større fællesskab på tværs af menighederne. Her bliver mulighed for dybere samtaler og andre aktiviteter end det er muligt på de ofte små hold, der findes i de lokale metodistkirker.
Den første lejr, er en weekend i efteråret på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro. Her afholdes samtidigt TUF, som er gensyn for tidligere konfirmander og unge i Metodistkirken. TUF står for ”Tro, udvikling og fællesskab” og er en fortsættelse af konfirmandundervisningen.
Den anden lejr foregår i forbindelse med MUs Nytårslejr som ofte er afholdt på Solborgen ved Hønsinge Lyng, den 28.-30. december. Herudover er det muligt at fortsætte som deltager på resten af Nytårslejren.
Det er gratis for konfirmander at deltage (bemærk at deltagelse på resten af nytårslejren sker mod egen betaling). Det er den lokale menighed, som afholder udgifterne for deltagelse, som en gave til konfirmanderne. Transport dækkes af de deltagende konfirmander, dog ydes der rejserefusion efter gældende regler for medlemmer af MBUF.
Konfirmanderne inviteres også en tur til København, som regel i marts måned, hvor de foruden at opleve kirken der, tager del i Metodistkirkens Sociale Arbejdes lørdagscafe, hvor der tilberedes og serveres mad til hjemløse.
Aktuelt 2024/2025
TUF = Tro, Udvikling og Fællesskab. Når man er blevet konfirmeret/overhørt kan man komme på TUF. Her snakker vi om vores tro, om livet, om kirken, om kærlighed og alt derimellem. (TUF afvikles samtidig med årets konfirmandlejr).
GYPC – globalt møde for unge metodister
/i MBUF, Metodistkirken, Mission, UMC international, Unge /af Anne ThompsonBørne- og Betweenlejr 2018
/i Børn, Lejr, MBUF /af Anne ThompsonYou might also like