”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn

Danmark spiser sammen i Frederikshavn



Metodistkirken og Baptistkirken i Frederikshavn spiser sammen og hele Danmark er inviteret.

Det foregår i forbindelse med projektet “Danmark spiser sammen” til bekæmpelse bl.a. af ensomhed onsdag 25. april kl. 17.30-20.00 i Metodistkirken.

“Vi inviterer til et fælles måltid mad og dermed mulighed for at være sammen med andre mennesker. Vi gør det, fordi vi er opmærksomme på værdien af relationer,” siger Keld Munk, præst i Metodistkirken. “Vi næres af at være sammen med andre mennesker. Derfor er måltidet en fin anledning til at få noget menneskeligt fra hinanden!”

Pensionist Inger Pedersen fra Læsø blev i maj måned 2017 en kendt person. Med håndkraft kørte hun i sin rullestol hele vejen fra Læsø til folkemødet på Bornholm. Hun kommer og fortæller, hvad gode relationer betyder for os mennesker. Hun vil også fortælle om og vise billeder fra sin tur til Bornholm.

Det er Baptistkirken og Metodistkirken, der i fællesskab inviterer til ”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn. Menuen står på kyllinge-ris-taffel efterfulgt af en kop kaffe.

Alle, der har lyst – børn & voksne, unge og ældre, ny-danskere som gl. danskere er velkommen til mad og fællesskab. Vi har plads til 100 personer – og det er gratis.

Tilmeldingen foregår på hjemmesiden for Danmark spiser sammen  eller til viviannandersen@hotmail.com, tlf. 41 10 18 73 senest 22. april.

Nyheder


Påsken

Samlet af: Maria Bræstrup Aaskov
Kommunikationsmedarbejder

Sirligt klippede gækkebreve og karse der gror i vindueskarmen…
Det er påske, og mange af vore traditioner vidner langt fra om det drama påsken var – hvor Jesus blev forrådt, taget til fange og dømt til døden på et kors. Måske er det fordi det ender godt – Jesus overvandt døden og lever. Det fejrer vi i påsketiden!

– Lav dit eget

Skærtorsdagsmåltid


Lammekølle

Udbenet, beregn 200g lammekød per gæst. Kødet skæres i mindres stykker  og lægges i marinade i 24 timer.

Marinaden består af: 

  • 2-3 spsk. sennep, 
  • 2-3 spsk. ingefær, 
  • 250 ml honning eller brun farin
  • 250 ml æble eddike, 
  • 2 store løg 
  • 1 spsk. timian, 
  • 250 ml oliven olie

Mængden af marinaden skal dække kødet. Har man meget kød, skal der laves tilsvarende mere marinade. Steges i ovn ved 200ºC i ca. en time. Kødet skal være gennemstegt.


Æg

Kog æg i saltet vand, beregn et æg per gæst – lad gæsterne pille æggene selv.

Charoset

  • 1 æble
  • 1 pære
  • 250 ml. nødder valnødder eller mandler
  • 125 ml. rosiner
  • 125 ml. saft (en stærk blanding)
  • 1/4 tsk. Kanel
  • 1/4 tsk. Muskatnød 
  • man meget kød, skal der laves tilsvarende mere marinade 

Bitre urter

  • Peberrod
  • Radiser i tynde skiver
  • Persille
  • Knoldselleri i grove stave
  • Man kan også supplerer
  • op med gulerodsstave.
  • Det hele anrettes på et fad.

Nadverbrød – bagt med kærlighed

  • 2 dl mel (gerne grahamsmel)
  • 2 tsk bagepulver 
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk mælk
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser. Bland de våde ingredienser
(honning kan evt varmes lidt for at blødgøre)
Hæld det våde i det tørre – men forsigtigt, det er ikke sikkert, alt det våde skal bruges!
Dejen skal være blød og smidig.
Form dejen til et rundt brød ca 1/2 cm tykt – ca 30 cm i diameter.
Før brødet sættes i ovnen, tegner man et kors i det – det gør det lettere at bryde.
Bages på bagepapir ved 150 C. i ca 10 – 15 min.
Brødet kan fryses.


Kommentar af Charlotte Thaarup:
Opskriften er fra “Holy Spirit” klosteret i Georgia, USA, hvor min søster Birgitte har fået det af en munk, som skriver: “Jeg foreslår, at den som bager nadverbrødet er i mildt og godt humør. Tag dig god tid. Skynd dig langsomt. Smil og bag med kærlighed.

Husk: Herren er nær og iagttager, at du forbereder det brød, som han vil forvandle til sin krop. 
Tal med Gud, i det mindste i dit hjerte. Tak Herren for at dit kreative arbejde kan bruges af ham.”

Bag eventuelt nadverbrødet forude for en af påskens online gudstjenester, hvor nadveren indstiftes, og du derhjemme kan spise brød og drikke saft eller vin, og derved være sammen hver for sig.


{{unknown}}