”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn
”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn
Metodistkirken og Baptistkirken i Frederikshavn spiser sammen og hele Danmark er inviteret.
Det foregår i forbindelse med projektet “Danmark spiser sammen” til bekæmpelse bl.a. af ensomhed onsdag 25. april kl. 17.30-20.00 i Metodistkirken.
“Vi inviterer til et fælles måltid mad og dermed mulighed for at være sammen med andre mennesker. Vi gør det, fordi vi er opmærksomme på værdien af relationer,” siger Keld Munk, præst i Metodistkirken. “Vi næres af at være sammen med andre mennesker. Derfor er måltidet en fin anledning til at få noget menneskeligt fra hinanden!”
Pensionist Inger Pedersen fra Læsø blev i maj måned 2017 en kendt person. Med håndkraft kørte hun i sin rullestol hele vejen fra Læsø til folkemødet på Bornholm. Hun kommer og fortæller, hvad gode relationer betyder for os mennesker. Hun vil også fortælle om og vise billeder fra sin tur til Bornholm.
Det er Baptistkirken og Metodistkirken, der i fællesskab inviterer til ”Danmark spiser sammen” i Frederikshavn. Menuen står på kyllinge-ris-taffel efterfulgt af en kop kaffe.
Alle, der har lyst – børn & voksne, unge og ældre, ny-danskere som gl. danskere er velkommen til mad og fællesskab. Vi har plads til 100 personer – og det er gratis.
Tilmeldingen foregår på hjemmesiden for Danmark spiser sammen eller til viviannandersen@hotmail.com, tlf. 41 10 18 73 senest 22. april.
Påsken
/af Morten AaskovSamlet af: Maria Bræstrup Aaskov
Kommunikationsmedarbejder
Sirligt klippede gækkebreve og karse der gror i vindueskarmen…
Det er påske, og mange af vore traditioner vidner langt fra om det drama påsken var – hvor Jesus blev forrådt, taget til fange og dømt til døden på et kors. Måske er det fordi det ender godt – Jesus overvandt døden og lever. Det fejrer vi i påsketiden!
– Lav dit eget
Skærtorsdagsmåltid
Lammekølle
Udbenet, beregn 200g lammekød per gæst. Kødet skæres i mindres stykker og lægges i marinade i 24 timer.
Marinaden består af:
Mængden af marinaden skal dække kødet. Har man meget kød, skal der laves tilsvarende mere marinade. Steges i ovn ved 200ºC i ca. en time. Kødet skal være gennemstegt.
Æg
Kog æg i saltet vand, beregn et æg per gæst – lad gæsterne pille æggene selv.
Charoset
Bitre urter
Nadverbrød – bagt med kærlighed
Fremgangsmåde
Husk: Herren er nær og iagttager, at du forbereder det brød, som han vil forvandle til sin krop. Tal med Gud, i det mindste i dit hjerte. Tak Herren for at dit kreative arbejde kan bruges af ham.”
Bag eventuelt nadverbrødet forude for en af påskens online gudstjenester, hvor nadveren indstiftes, og du derhjemme kan spise brød og drikke saft eller vin, og derved være sammen hver for sig.
{{unknown}}
You might also like