Én tro, én dåb, én nåde – også i Domkirken
Én tro, én dåb, én nåde – også i Domkirken
Søndag d. 11. marts blev aftalen mellem Den danske folkekirke og Metodistkirken i Danmark markeret ved gudstjeneste i Københavns Domkirke. Hvor det ugen tidligere var biskop Henning Toft Bro, der prædikede i Metodistkirken i Strandby, var det denne gang biskop Christian Alsted, der prædikede i Domkirken. Også i Domkirken blev der fejret nadver.
Folkekirkens Mellemkirkelige Råd samler løbende relevant nyt om relationen og aftalen mellem folkekirken og metodistkirken på denne side.
Herunder kan du få et indtryk af begivenheden, som blev fotograferet af fotografen Rune Hansen.
Påsken
/af Morten AaskovSamlet af: Maria Bræstrup Aaskov
Kommunikationsmedarbejder
Sirligt klippede gækkebreve og karse der gror i vindueskarmen…
Det er påske, og mange af vore traditioner vidner langt fra om det drama påsken var – hvor Jesus blev forrådt, taget til fange og dømt til døden på et kors. Måske er det fordi det ender godt – Jesus overvandt døden og lever. Det fejrer vi i påsketiden!
– Lav dit eget
Skærtorsdagsmåltid
Lammekølle
Udbenet, beregn 200g lammekød per gæst. Kødet skæres i mindres stykker og lægges i marinade i 24 timer.
Marinaden består af:
Mængden af marinaden skal dække kødet. Har man meget kød, skal der laves tilsvarende mere marinade. Steges i ovn ved 200ºC i ca. en time. Kødet skal være gennemstegt.
Æg
Kog æg i saltet vand, beregn et æg per gæst – lad gæsterne pille æggene selv.
Charoset
Bitre urter
Nadverbrød – bagt med kærlighed
Fremgangsmåde
Husk: Herren er nær og iagttager, at du forbereder det brød, som han vil forvandle til sin krop. Tal med Gud, i det mindste i dit hjerte. Tak Herren for at dit kreative arbejde kan bruges af ham.”
Bag eventuelt nadverbrødet forude for en af påskens online gudstjenester, hvor nadveren indstiftes, og du derhjemme kan spise brød og drikke saft eller vin, og derved være sammen hver for sig.