Én tro, én dåb, én nåde – også i Domkirken
Én tro, én dåb, én nåde – også i Domkirken
Søndag d. 11. marts blev aftalen mellem Den danske folkekirke og Metodistkirken i Danmark markeret ved gudstjeneste i Københavns Domkirke. Hvor det ugen tidligere var biskop Henning Toft Bro, der prædikede i Metodistkirken i Strandby, var det denne gang biskop Christian Alsted, der prædikede i Domkirken. Også i Domkirken blev der fejret nadver.
Folkekirkens Mellemkirkelige Råd samler løbende relevant nyt om relationen og aftalen mellem folkekirken og metodistkirken på denne side.
Herunder kan du få et indtryk af begivenheden, som blev fotograferet af fotografen Rune Hansen.
Landsmøde 2022 – Strandby
/i MBUF, Metodistkirken /af Maria AaskovMetodistkirkens landsmøde 2022
Velkommen til Strandby
Hjælp os at dække et langt bord i verden
I år er landsmødet placeret langt mod nord i landets nordligste menighed, og vi er i fuld gang med at planlægge og skabe fine rammer for kirkens landsmøde.
Vi vil gerne lave et landsmøde, der rækker ud over os selv og inspirerer til at være kirke og kristen i den tid, vi lever i, og derfor har vi sat et tema, som med FNs Verdensmål som omdrejningspunkt både udfordrer og opfordrer til samarbejde på tværs af kirke og samfund. Hjælp os at dække et langt bord i verden trækker på Bibelens vision om fred og ligeværdighed, for eksempel i tanken om shalom og kongesønnens bryllup, hvor Jesus inkluderer alle mennesker i Guds Rige. Hvordan vi gør det som kirke, vil vi forsøge at give et bud på i Storbededagsferien.
Og så er der 100-års jubilæum for MS. Og med én af de største spejdergrupper i landet – og en maritim hverdag for hele byen – vil der gå 100% fisk i jubilæet.
Om du er delegeret eller ej, så vil landsmødet i Strandby være både alvor, fest og hygge for hele kirken.
Landsmødet foregår 12.-15. maj i Strandby Metodistkirke, Strandvej 36, 9970 Strandby.
Forår – troderhjemme
/af Maria AaskovPlant forår
Det spire og gror alle vegne – små spire titter frem, lysegrønne blade folder sig ud, blomster strækker sig efter solen og på samme måde oplever vi mennekser lysten til at ville ud i lyset og luften.
Gå på opdagelse, og find alle forårstegnene, som minder os om Guds finurlige kreativitet og skaberkraft – gå en tur i nabolaget eller planlæg en skovtur, tur til stranden eller tag på landet!
Har I mod på det kan I også finde potter eller syltetøjsglas, såjord, frø og vandkande og vupti har i en lille planteskole i vindueskarmen! En oplagt sort at så er pralbønner, de gror hurtigt og sætter smukke blomster og kan med den rette tilberedning spises. Så forår, så håb!
Blomsterbøn
Pluk en blomst eller sæt dig på hug, så du kan se godt på den!
Tag blomsten i hånden og kig på den; prøv at forestil dig, hvordan den lille blomst er blevet formet og gjort klar til at springe ud i mørket. Guds skaberkraft er simpelthen fantastisk!
Sig tak og pris Gud, for alt det, han har skabt.
Læg mærke farverne på blomsten. Stilken, bladene, selve blomsten. Hvad er din yndlingsting ved blomsten?
Tak Gud for alle de gode ting, han giver os og nævn dine favoritter.
Prøv at se på stedet blomsten kommer op af jorden. Nedenunder blomsten er der rødder og et løg- gemt i jorden. Husk på, at Gud har en plan for os. Nogle gange kan vi se den, andre gange føles den skjult.
Bed ham om hjælp til at lytte til hans planer for vores liv og til at stole på ham, selv når vi ikke kan se vejen foran os.
Rejs dig op og spred dine arme ud som grene på et træ – eller som blomsten på en påskelilje, der strækker sig efter solen. Træk vejret dybt. En forårsblomst bliver vækket af lyset, får næring af jorden og hjælp af regnen til at vokse frem.
Tak Gud for familie, kirke, venner og andre mennesker, som hjælper dig med at vokse i viden og kærlighed til Gud og mennesker omkring dig.
Tag armene ind til siden igen. Kig på blomsten og sig ”Amen” – hvis du har plukket den, kan du jo overveje, om du skal tage den med hjem for at huske på, at Gud kan møde os i naturen – eller du kan give den til én, der ville blive glad for at vide, at du har tænkt på ham eller hende.
Bed med din telefon
/i 10-12 år /af Maria Aaskov